Fright Night – Colin Farrell a luat ţeapă!!!
Nu vă speriaţi, că nu vă divulg sfârşitul celui mai macho vampir, alias Jerry (wtf, şi-au bătut joc de el cu numele) din Fright Night redivivus.
E vorba că Farrell n-apucă să se joace prea mult de-a Tom şi Jerry cu fetiţele din film, aşa cum i-ar fi plăcut. Şi aşa cum era scenariul primului Fright Night, cel din 1985, în care măcar cu puştoaica, Jerry se adulmecă şi pipăie (reciproc) ceva mai multe cadre. Unde mai pui că Amanda Bearse la cei 30+ de atunci era mult, mult mai sexy decât Imogen Poots cea prospeţică din 2011. Da, chiar Amanda Bearse – Marcy D’Arcy de care făcea mişto Al Bundy ca fiind cea mai neatrăgătoare femeie ever! Ce înseamnă jocul actoricesc, dom’le…
Cu figura (şi mai ales reputaţia) lui de prădător sexual, Colin era perfect pentru rolul de vampir nesimţit, care seduce şi abandonează, gândindu-se doar la propria-i plăcere. De fapt, Brewster, puştiu, e foarte îndreptăţit să-şi avertizeze mămica să nu se uite în galeşii ochi ai dublinezului fiindcă o păţeşte, no matter what or how.
Povestea e un fel de Rear Window (sau Disturbia) minus suspansul – care e într-o cantitate impresionantă în primul FN, cu acel joc de-a „e sau nu a damn vampire”.
Jerry-Colin the vampire next door îşi arată dentiţia 3D din prima, dovedind că încă nu i-au apărut măselele de minte. Faţă de dilematicul şi famelicul Edward Cullen, Jerry se mai scapă şi la bere, iar singura lui problemă (deloc existenţială) e cum s-o îmbârlige pe vecina de mamă a lui Brewster – a single ready to mingle mommy. Doar pentru o porţie de sânge, y compris.
Şi, când să se închege un tease mai serios, puştiu’ pune piciorul în prag şi se ia de Jerry că poate îi e cald cu toţii dinţii în gură etc etc. Cam repede, însă…
În film mai apare, pe post de bonus (cică, putem scăpa şi ceva originalitate), un David Tennant satisfăcător pe post de Peter Vincent, aci un showman gen Criss Angel şi colecţionar de tot felul de antivampiristice. Nu-i rău deloc, dar poate trebuia exploatat ceva mai mult. În definitiv, el e cel cu dilemele, cel care are o problemă cu vampirii ca specie.
N-aş putea să mă pronunţ dacă FN din 2011 e un film prost sau nu. Colin, de-al dracu(la) ce-i pielea pe el, face un rol în ciuda tuturor, Tennant e şi el convingător, unele scene sunt suficient de bine preparate ca să-ţi lase să se aşeze nişte impresii de autenticitate…
Una peste alta, FN 2011 e un film cu vampiri cinstit, chiar dacă îi lipseşte acel ceva care să te facă să-l ţii minte – atmosfera.
Notă: 6.5 (dacă o aduceau din nou pe Marcy în rolul lui Amy, dădeam 7, pe cuvânt)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.