Românul de pe stația spațială a obținut prima mămăligă cu zero cocoloașe
Prima mămăligă 100% fără cocoloaşe e în sfârşit realitate! Din păcate, se pare că aceasta poate fi produsă doar în condiţii speciale, fiind literalmente o mămăligă sferică fiartă în vid.
Autorul mămăligii miraculoase e Decebal Popescu, cosmonautul român trimis pe Staţia Spaţială Internaţională să cerceteze efectul imponderabilităţii asupra mâncărurilor tradiţionale.
„Am obţinut mici plutitori şi piftie cubică, dar nu mă aşteptam să îmi reuşească experimentul cu mămăliga fără cocoloaşe, această piatră filosofală a gospodinelor”, povesteşte Popescu.
„Se pare că particulele de mălai supuse unui bombardament cu radiaţie solară nefiltrată de câmpul magnetic devin mult mai fine şi nu se condensează în aşa-numitele micrococoloaşe, precursorii cocoloaşelor din mămăliga terestră.”
Din păcate, astro-mămăliga fără cocoloaşe nu are încă aplicaţii practice, în spaţiu neexistând brânză sau smântână, precizează cosmonautul român.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.