Studiu. Au plecat atât de mulţi medici din ţară, că în spitale sunt angajaţi actori
Mai multe spitale şi clinici din România au recunoscut că angajează actori, pentru că medicii au cam plecat din ţară. Actorii primesc o listă cu întrebări standard, apoi completează răspunsurile în sistemul online. În funcţie de răspunsuri, pacientul e trimis la analize suplimentare, i se ia tensiunea, sau face un EKG de formă.
Consultaţia e presărată cu momente dramatice, pentru că actorii fac ca totul să pară extrem de real şi de periculos. Unii, cu probleme mai serioase, sunt operaţi de actori, ceea ce explică şi decesele numeroase din spitalele româneşti.
“Pentru că nu vrem să discriminăm, noi angajăm nu doar absolvenţi de UNATC, ci şi absolvenţi de litere, jurnalism, sau alte facultăţi mai de categoria a doua, cei care termină aici nefiind invitaţi la joburi din străinătate, ca medicii. Tot ce trebuie să facă e să pară convingători în rolul de medic”, explică George T, manager la o clinică Medlike.
Cei de la clinicile private mari spun că de cele mai multe ori pacienţii nici nu ajung la medicul-actor, pentru că la numerele pentru programările telefonice nu răspunde nimeni niciodată: “Nici nu avem angajaţi la call center. Ce, suntem proşti? Baza sunt abonamentele, totul e să luăm banii fraierilor”, spune şeful Mediflower.
Strategia cu actori dă roade. Florin Piersic Junior e de 10 ani pneumolog la Mediflower, pentru că dă foarte bine la prezentări, atunci când clinica ia bani de la corporaţii ca să ofere aşa-zise servicii medicale angajaţilor.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.