Un savant român a obținut carne în laborator după ce a scris ”laborator” pe afumătoare

Deși premiile Nobel pentru fizică și chimie au fost acordate unor americani, un savant român a surprins știința mondială creând prima carne afumată în laborator. După ce a scris ”LABORATOR” pe afumătoare, românul a produs prima șarjă de ceafă afumată, mușchiuleț și mai ales șuncă de laborator.

Avantajele cărnii de laborator din România sunt imense. În primul rând, costurile sunt mult mai mici, pentru că necesită investiții minore. Laboratorul poate fi creat dintr-un dulap mai vechi, sau chiar dintr-un butoi. În privința materiei prime, savantul român spune că nu a lăsat lucrurile la voia întâmplării. ”Am crescut chiar eu porcul, l-am tăiat, l-am pârlit cu paie ca pe vremuri, nu am vrut să cumpăr carne ca să-mi contaminez laboratorul cu cine știe ce substanțe”.

Savantul român declară că producerea cărnii de laborator nu e la îndemâna oricui. ”Secretul e să ții carnea la saramură cel puțin o săptămână, cu boia, usturoi, cimbru, după care o pui la uscat și abia apoi intri cu ea în laborator. Evident, ca să iasă carne de laborator bună trebuie lemn de esență tare sau cireș, pentru o carne de laborator de tip desert”, spune savantul.

Tot el susține că în ciuda fake-urilor din presă, care spun că românii nu vor carne de laborator, la el în sat toată lumea consumă exclusiv carne de laborator.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 octombrie 2024 14:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult