teleormaneni_coreea_nordAşa-zisele “alegeri” din Coreea de Nord au stârnit hohote de râs printre teleormăneni, cărora nu le vine să creadă că o distopie comunistă, cu o tradiţie de zeci de ani de regim totalitar, a reuşit să obţină o rată a prezenţei la vot de doar 100%.

Însuşi vicepremierul Liviu Dragnea a fost surprins glumind pe seama inabilităţii puterii de la Phenian de a-şi disciplina alegătorii. “Am auzit că-i foamete în Coreea de Nord, dar chiar aşa, să nu-ţi poţi face pomană de câteva kile de făină, să-i scoţi la vot pe toţi 190%? Domnul Kim Jong-un se cam culcă pe o ureche, şi e păcat, a fost printre cei mai străluciţi discipoli ai maestrului Iliescu.”

Alţi teleormăneni cred că nesupunerea civică a nordcoreenilor se datorează blândeţii cu care sunt trataţi cetăţenii la Phenian. “Oricât ar fi de tiranic regimul, oamenii ăia nu mai ştiu să asculte de primarii şi prefecţii lor! Asta reiese clar din prezenţa infimă la vot. Dacă aş fi eu şef acolo, i-aş băga puţin în sperieţi cu câteva execuţii publice, pe stadion”, a comentat un primar din judeţ.
Scris de Vasile | Tuesday, 11.03.2014 09:48 Social

National Cinematografic