TNR Premium cu 2€/lună

  • N-ai bannere publicitare
  • Poți comenta la articole în site
  • Peste 70 de articole doar pentru abonați în fiecare lună
  • Susții cel mai important cotidian independent din România

Bune maniere: Pentru că cireșele au devenit mâncare de lux acum ele trebuie mâncate cu tacâmuri

12 mai 2017 13:40
Bune maniere: Pentru că cireșele au devenit mâncare de lux acum ele trebuie mâncate cu tacâmuri

Românii vor fi civilizați cu forța dacă cu bâta nu se poate. Altă dată un fruct ușor de obținut sau de furat de prin livezi, cireșele au devenit cea mai scumpă mâncare ce se poate găsi în România, mai scumpe decât carnea sau icrele.

„Vin mulți clienți la noi, unii mai înstăriți, alții mai săraci. Pe ăia săraci îi observăm imediat, că cer să facem un dop în cireașă să guste. Dacă le place cumpără chiar și câte trei cireșe odată”, explică Saveta Constantinescu, o bătrânică ce vinde cireșe în piața Berceni.

Cireșele se mănâncă pe farfurie cu o furculiță specială și cuțit. Un anumit soi de cireșe, care costă peste 120 lei kilogramul trebuie mâncate doar în redingotă dacă sunt servite de un paj angajat special pentru acest eveniment. Sâmburii nu se aruncă, se culeg într-o găleată și sunt aruncați săracilor care stau în fața chateaului, să lingă ce a mai rămas pe ele.

Citește mai mult despre:

Ne găsești și pe Facebook, Instagram, YouTube, TikTok sau WhatsApp.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi