Canibalii din Mediaș ne învață să gătim corect: ouletă e cu ou, omletă e cu om
„Nu-i mai spuneţi omletă dacă nu e omletă!” Marcel Anton, un cunoscut chef şi critic culinar din Mediaş, se plânge că întreaga ţară îşi bate joc de tradiţiile nobile ale străvechii bucătării canibale.
Potrivit lui chef Marcel, ce numesc restul românilor „omletă” e de fapt ouletă, pentru că e cu ouă, în timp ce omleta adevărată se prepară – cum altfel? – cu om.
„Era şi timpul să facă cineva dreptate! Omleta e una, ouleta e alta! Probabil o să supere pe multă lume, dar noi la Mediaş avem o vorbă, nu poţi să faci omletă fără să spargi câţiva oameni”, spune Gigi, un alt canibal din oraş, proprietar al unei cunoscute omăcelării.
„Există şi o combinaţie între cele două, ouomleta, făcută cu ouă de om, dar aşa ceva se mănâncă doar la ocazii speciale”, a adăugat chef Marcel.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.