Descoperă România! 16 feluri de mici din diferite regiuni ale ţării
La Cernavodă se adaugă bucăţele de uraniu în carnea de mici, ca să rămână calzi multă vreme;
Turcii din Mangalia nu fac micii pe grătar, îi fac la nisip;
Sibienii preferă micii în coajă de brad, pe care-i prăjesc apoi haiducește, sub pământ;
La Giurgiu au o rețetă secretă: mici bulgăreşti, care sunt mai ieftini și nu trebuie să plătești muștarul separat;
La Vaslui, carnea de mici se toacă cu toporul, iar reţeta preferată e cu vită, oaie şi puţin cumnat;
În Maramureş se consideră că cel mai bun lemn pentru grătar e ăla sculptat;
Obişnuiţi să fie atacaţi de turci, muntenii ard holdele, otrăvesc micii şi fug în pădure;
În Tulcea, micii sunt plini de oase, dar dacă ai noroc găseşti unul cu icre;
În Secuime se mănâncă un fel de mici goi pe dinăuntru şi daţi prin zahăr;
Caracalenii iau muştarul cu furculiţa şi îl dau prin pasta de mici, iar la grătar fac pâinea;
În Bucureşti, ca să obţii autorizaţie de grătar, îi dai primarului jumate din mici;
În Bucovina se prepară mici mănăstireşti. Pentru că sunt sfinţiţi, pot fi mâncaţi în post;
La Craiova, carnea se toacă cu sabia şi e mai gustoasă dacă îţi datorează bani;
În Galaţi, micii arşi se aruncă peste gard, la brăileni;
În Banat, cei mai făloşi mititei se fac din frunce de vită şi frunce de oaie;
Timişorenii se plâng că Robu îi pune să facă grătar doar cu lemn de palmier, şi le miros micii a nucă de cocos.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.