Oraş model! În Brăila nu s-a înregistrat nicio infracţiune din 2014, când a fost alungat ultimul poliţist
Deși în ultima vreme a tot circulat în mass-media ideea că infracționalitatea este în creștere în România, în realitate, lucrurile nu stau așa de rău. Cea mai bună dovadă este județul Brăila, unde nu s-a mai înregistrat o infracțiune din 2014, de când a fost alungat ultimul polițist.
„Au existat o serie de convulsii sociale la acea vreme, civilii nu sunt obișnuiți să trăiască într-o societate fără poliție. Dar, după un timp, lucrurile s-au mai calmat, oamenii sunt mai relaxați și chiar nu mai au atât de mult stres. Pe vremea când existau polițiști în oraș plecai de-acasă tensionat, dacă nu am închis ușa bine, dacă nu cumva mi-am pierdut cheia, de-astea. Acum închizi ușa doar cu clanța, dacă e să fure cineva ceva va fura, dacă nu, nu. Fără bătăi de cap, fără declarații la poliție, fără să fii privit ca ultimul căcat că ai reclamat și tu un furt și ești un pic nervos, e mult mai bine”, a explicat vicepreședintele unei organizații de protecție din Brăila.
Economiștii susțin că din punct de vedere strict financiar este mult mai bine să trăiești într-un oraș fără poteră și alte instituții ale statului: „Un om obișnuit, un muncitor, dă cam 75% din ce câștigă la stat. Acum, fără atâta administrație pe-aici, plătești doar un modest 30% taxă de protecție și ești rezolvat. Plus că și sistemul medical e mult mai bine pus la punct, oricine are un bisturiu sau o lamă prin casă, poți să vii cu ele la spital când aduci pansamentele și pastilele”.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.