Exemplu de onestitate rar întâlnit din partea unui ungur! Clujeanul István Sárkányi a găsit într-o dimineață un Ardeal pe jos și, fără să stea pe gânduri, l-a returnat imediat proprietarului de drept, România. Drept recompensă, ungurul a primit din partea României un kürtös kalács și o diplomă pe care scrie - nici mai mult, nici mai puțin - ”ungur onest”.

ungur_returnat_ardealul.jpg ”În mod normal, un ungur nu doar că n-ar returna de bunăvoie Ardealul, ci ar fi în stare chiar să-l fure de la România”, apreciază reputatul istoric Decebal Popescu. ”Și tocmai de accea gestul lui István Sárkányi este de o onestitate ieșită din comun. Este pur și simplu de necrezut. Cred sincer că István ar trebui să-și facă un control la cap, că e posibil să aibă o problemă medicală gravă, din moment ce a returnat de bunăvoie Ardealul.”

Ulterior s-a descoperit că ungurul nu a fost atât de onest pe cât se credea. La o verificare atentă a Ardealului s-a descoperit că din el lipsea statuia lui Matei Corvin din Cluj și castelul Bánffy din Bonțida. Abordat pe acest subiect, ungurul spune că n-a furat el statuia și castelul, ci că așa a găsit Ardealul pe jos, cu ele lipsă.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Wednesday, 23.11.2016 11:27 Social

National Cinematografic