România interzice macetele. Şaormarii vor fi nevoiţi să taie carnea cu forfecuţa
După ultimele incidente cu interlopi, Guvernul ia în calcul interzicerea totală a macetelor în România! Din păcate, deşi pare benefică, această măsură ar putea avea repercusiuni nedorite asupra principalei ramuri a industriei alimentare, şaormăritul.
„Pentru fiecare interlop care îşi atacă duşmanii cu o macetă există cel puţin 3 şaormari paşnici care o folosesc pentru răzuit carnea de pe tulumbă, în condiţii de siguranţă deplină”, explică Geani Vlăduţoiu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Şaorma.
„E revoltător. Potrivit proiectului de OUG, prin macetă se înţelege orice obiect tăios cu lama lunguiaţă, de la sabie şi iatagan până la briceag elveţian, cuţit de unt, cutter, brici, bisturiu, ceacâie, şiş, şuriu, custură, şindel. Practic, îi condamni pe şaormari să taie carnea cu forfecuţa, ceea ce va avea un impact considerabil asupra vitezei de preparare a şaormei finite. Chiar vrem să trăim într-o lume în care aştepţi zece minute pentru una mică, cine ştie cât pentru una mare?”, şi-a dat cu părerea Marcel Tămăşan, avocat şi şaormar amator.
„N-aş fi atât de prăpăstios. Am încercat, merge şi cu drujba, dar o să cam facem mizerie pe pereţi”, a precizat Vilhelm Petre, angajat al unei şaormării din Sectorul 4.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.