Jenant! Un medic de la Spitalul Universitar a fost exclus din profesie, pentru că în 20 de ani de carieră n-a fost în stare să-şi găsească un post în afara ţării. Colegiul medicilor pune în discuţie modul în care acest om a devenit medic, pentru că “ înseamnă că el chiar n-are nicio legătură cu medicina, dacă nu şi-a găsit un job măcar ca asistent pe undeva prin Marea Britanie sau Italia”, spune directorul spitalului.medic_dat_afara_emigrare.jpg

“Era un tânăr promiţător, a avut note bune în facultate. A ales să-şi facă rezidenţiatul în ţară, şi atunci ne-am dat seama că ar putea fi totuşi ceva în neregulă cu el”, spun colegii lui, care sunt medici în Franţa. Aceştia spun că n-au văzut în viaţa lor un caz atât de grav de malpraxis: "El ar fi putut deja să aibă cabinetul lui într-o ţară normală, să câştige bine şi să fie respectat, nu umilit, ca în România".

“Au trecut 3 ani de când se angajase şi toţi colegii lui erau deja plecaţi. El încă venea la muncă, la spital. În România! Am crezut că de vină sunt drogurile, altă explicaţie nu există”, a declarat un brancardier în Otopeni, la Plecări, chiar înaintea cursei de Milano cu care emigra definitiv.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de TNR | Monday, 06.08.2018 12:28 Social

National Cinematografic