Adio, salam de biscuiţi! Ultimul abator de biscuiţi din România se închide anul acesta
Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale românilor e în pericol! Salamul de biscuiţi românesc, cândva ubicuu pe rafturile marilor magazine, ar putea să dispară în luna iulie, când e programată închiderea ultimului abator de biscuiţi din ţară, cel din Naipu, judeţul Giurgiu.
„În vremurile de glorie ale creşterii biscuiţilor, în România existau peste zece abatoare de biscuiţi, cu o capacitate totală de circa 200.000 de capete de biscuiţi pe lună”, spune nea Aurel, fost măcelar de biscuiţi. „Pe vremea aia găseai zeci de feluri de salam de biscuiţi, cârnaţi de biscuiţi, piftie de biscuiţi, jumări de biscuiţi – produceam chiar şi pateu de biscuiţi pentru export, era foarte apreciat în Italia.”
„Acum, din păcate, e mult mai rentabil să imporţi salam de biscuiţi semipreparat din Lituania. Are cu totul alt gust, e plin de E-uri şi, mai rău, de stafide”, adaugă nea Aurel.
„La noi în comună, oamenii continuă să facă biscuiţi pentru salam, dar numai pentru consum propriu. Să vedem cât ne mai lasă UE să sacrificăm biscuiţii în curte”, spune Marius, gospodar din Naipu.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.