Puţini ştiu că, în timp ce Mihai Şora joacă în reclame pentru companii de top, scăldându-se în bani şi femei mai ceva ca fotbaliştii, bunicul său Aurel trăieşte o viaţă modestă, fiind nevoit să muncească chiar şi la respectabila vârstă de 206 ani.

În prezent, Aurel Şora e angajat ca bodyguard la metrou, iar uneori lucrează part-time pentru o farmacie din cartier, fiind apreciat de colegii de la firma de pază pentru blândeţea şi înţelepciunea care i-au adus porecla de "Tataie".

buniculluisora.jpg

"N-am pensie, că pensiile au fost introduse în secolul XX, aşa că mă descurc şi eu cum pot", spune nea Aurel. "Nepotul meu mi-a sărit mereu în ajutor, mi-a oferit roluri în reclame, dar nu vreau să fiu o povară pentru el. Ştiţi, eu sunt mai de modă veche. Dacă am învăţat ceva în Războiul de Independenţă, acel ceva e să fii mereu independent."

Aurel Şora s-a născut în 1813, într-o familie de mici boieri fanarioţi din comuna ialomiţeană Clăbuci. Face parte din generaţia decreţeilor - cei născuţi în urma decretului domnitorului Gheorghe Caradja de combatere a ciumei negre. Deşi a trecut prin 4 războaie, 3 cutremure şi marea epidemie de tifos din 1916, nea Aurel Şora rămâne optimist în ceea ce priveşte viitorul şi visează ca într-o bună zi să poată păzi şi metroul din Drumul Taberei.

Scris de TNR | Wednesday, 09.10.2019 13:27 Monden

National Cinematografic