Nicio surpriză la anunțarea cuvântului anului 2019 în România. Așa cum era de așteptat, ”PLM” a câștigat din nou prestigioasa nominalizare, deja pentru a 18-a oară consecutiv. Dacă anul trecut a câștigat doar la limită în fața lui ”Muie PSD”, anul acesta n-a avut rival, cuvântul de pe locul doi fiind la o distanță considerabilă de ”PLM”.

nea_costel_discurs.jpg ”E greu ca un alt cuvânt să bată legendarul PLM în viitorul apropiat”, crede reputatul lingvist Decebal Popescu. ”PLM are avantajul că se potrivește în absolut orice situație: îl poți folosi când ceri o pâine sau o apă, când chemi sau, dimpotrivă, alungi pe cineva, când cerți pe cineva, în absolut orice situație. În PLM, cuvântul e genial!” 

Totodată, în cadrul galei din acest an a fost onorat și simpaticul drojdier nea Costel, care a primit cu un premiu pentru întreaga activitate, pentru insistența cu care promovează legendarul cuvânt. ”Mulțumesc pentru premiu, dar o bere nu dați și voi, dă-vă-n PLM?”, a spus, vizibil emoționat, nea Costel în discursul de mulțumire. 

Scris de Calin | Tuesday, 10.12.2019 17:46 Monden

National Cinematografic