Sărăcie. Românii își cumpără porc de Crăciun fără șorici, că e prea scump

Scris de Ionuț Foltea
@
8 decembrie 2024 08:20
Sărăcie. Românii își cumpără porc de Crăciun fără șorici, că e prea scump

Schimbare de paradigmă în privința modului în care românii își cumpără porc de Crăciun. Tot mai mulți români constată că nu-și permit să dea 200 de lei pe kilogramul de șorici, cât a ajuns să coste săptămâna asta, așa că își comandă un porc jupuit. Câțiva, mai cu dare de mână, aleg totuși un porc cu șorici pe un sfert de carcasă, motivând că ”dacă nu simt că rod ceva parcă nu e Crăciun”.

Experții confirmă că șoriciul cântărește greu la achiziția unui porc, atât la propriu cât și la figurat. ”Pielea e cel mai mare organ al corpului și al porcului. Șoriciul ajunge să cântărească între 10 și 15 kg, în funcție de cât de bine a fost pârlit. Dacă vrei să negociezi la sânge, ca să mă exprim așa, poți cere vânzătorului să-ți dea porcul și să păstreze șoriciul. Dacă negociezi abil, poți chiar să-l iei la jumătate de preț”, explică Marian Coltea, măcelar.

Cei mai nevoiași dintre români spun că se vor rezuma să mestece bucăți de piele din pantofi mai vechi, ca să-și mai aline pofta de șorici. Nici furtul de șorici nu mai e o variantă, pentru că marile magazine au băgat șoriciul rulat în cutii anti-furt. Singura lor șansă este pur și simplu să spargă cutia în magazin și să mănânce și ei niște șorici acolo, pe loc, cu riscul de a face pușcărie, că oricum n-au bani să-l plătească.

Citește mai mult despre:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi