Sătul de miere, un român şi-a învăţat albinele să facă ciulama
Uneori te mai saturi de atâta dulce! Marcu Anton, un apicultor de 49 de ani din Lăcusteni, judeţul Ialomiţa, a luat o decizie grea: să-şi dezveţe albinele să mai producă miere.
Aplicând metode străvechi, cu blândeţe, dar şi cu fermitate, bărbatul a reuşit să dreseze insectele să renunţe la „spârcâzul ăla cleios din flori, lipicios şi plin de calorii goale” şi să facă o ciulama cinstită, ca la mama acasă.
„La iarnă, după o zi grea de muncă, ştiu de pe acum că n-o să-mi fie poftă de o lingură de miere, ci de un castron cu ciulama fierbinte”, îşi explică Marcu gestul. „Nici n-a fost greu să învăţ albinele să prepare ciulamaua. A trebuit doar să pun stupii lângă ferma de pui şi să le dau un sac de făină şi nişte morcovi.”
În prezent, Marcu încearcă să vândă ciulamaua, la borcan, în pieţele din Capitală. Dacă ciulamaua de albine are succes, apicultorul promite că va cumpăra şi câţiva stupi de bondari ungureşti, despre care se spune că fac un gulaş delicios.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.