Primul pensionar român pe Everest se plânge că acolo sus e foarte curent

După mai bine de trei luni de ascensiune pe cel mai dificil versant, un pensionar din cartierul Balta Albă a devenit cel mai în vârstă român care înfruntă cu succes Everestul! Aflat la altitudinea de peste 8000 de metri, Deceneu Petrescu, în vârstă de 79 de ani, şi-a sunat astăzi nepoţii ca să se plângă că acolo sus e foarte curent.

“Cam trage” au fost cele două cuvinte care au încununat cariera de alpinist a lui Petrescu, care a cucerit temutul vârf nepalez însoţit doar de căruciorul său de cumpărături şi un căţel vagabond care nu muşcă decât oameni răi.

Întrebat de ce nu şi-a luat o călăuză dintr-un sat de la poalele muntelui, vârstnicul temerar a bombănit succint că “şerpaşii din ziua de azi nu mai au pic de respect” şi ceva neinteligibil despre muzica asta modernă.

Problema principală a Everestului, spune Petrescu, rămâne însă curentul, iar nepalezii ar face bine să pună pe sub uşi nişte cârpe făcute sul, ca să nu mai iasă căldura, altfel vor plăti o grămadă la iarnă.

Câţiva alpinişti care l-au întâlnit pe traseu încă dezbat dacă intenţia lui era să înfigă steagul României pe “acoperişul lumii” sau dacă s-a rătăcit în drum spre piaţa Miniş.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
25 mai 2016 00:15
Citește mai mult despre: alpinist curent Everest munte pensionar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult