Record. 12.000 de oameni au dat bani unei bănci ca să alerge prin propriul oraș

Un nou record înregistrat de Bucharest Marathon, cel mai important eveniment de alergare stradală din lume. Peste 12.000 de oameni au oferit unei bănci austriece sume consistente, de la 40 de euro în sus de persoană, pentru dreptul de a alerga prin propriul oraș.

Banca spune că sunt taxe normale și că alte curse percep chiar și taxe mai mari, cum ar fi Băneasa Forest Run, unde mii de români dau câte 50 de euro la Kaufland ca să poată alerga prin pădure. Pe lângă asta, fiind o cursă organizată de o bancă, s-a perceput și un comision de administrare de 0.3 euro per kilometru alergat.

”Anul acesta, cea mai ieftină taxă de înscriere la Maraton a fost de 40 de euro, suma medie fiind de 60 de euro. Banii merg însă la fundația caritabilă a soției șefului Raiffeisen, care se ocupă cu oferirea de salarii, mașini și alte foloase unui cerc restrâns de cunoscuți care mai apoi se pozează cu săraci cărora le-au oferit o pizza, aceasta fiind cea mai importantă latură caritabilă a acestui eveniment sportiv”, spune alergătorul Marian Coltea.

”E un eveniment sustenabil. Oamenii zboară cu avioanele din toată lumea, inclusiv din Finlanda, cum a fost cazul persoanei decedate anul acesta, ca să poată recicla paharele din carton cu băutură izotonică”, spune Aldof Schnitzel, șeful Raiffeisen România.

Evenimentul e un impuls pentru economia locală, de exemplu se importă 12.000 de tricouri din Bangladesh, pe care le aduce o dubiță deținută de un SRL românesc din Portul Constanța. Medaliile, produse în India, aduc un zâmbet satisfăcut la finalul cursei pe fețele tuturor acestor oameni pozitivi, dinamici și mai ales sustenabili.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
14 octombrie 2024 13:02
Citește mai mult despre: maraton Raiffeisen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult