S-a deschis Via Birocratica, cel mai lung traseu de drumeție între ghișee

Uită de Via Transilvanica! Pasionații de drumeție din România și din întreaga lume au acum un nou traseu impresionant: Via Birocratica. Lung de peste 600 km și presărat cu peste 1000 de ghișee, Via Birocratica a fost marcat de românii care au bătut de sute de ori acest traseu, de la Taxe Locale la Trezorerie, la ANAF, la Poșta Română, la Primărie, Înmatriculări Auto, RAR și la zeci de alte instituții de stat.

Regulile sunt similare cu cele de pe Via Transilvanica. Aduni ștampile de la fiecare ghișeu și la final ești premiat cu un dosar, pe care însă trebuie să mergi să-l vizezi la ghișeul de la start. Se estimează că parcurgerea întregului traseu costă peste 30.000 lei, pentru că sunt și taxe de timbru, diverse avize de obținut și mai ales adeverințe.

”Se recomandă ca o drumeție pe Via Birocratica să fie făcută pe segmente. Atenție, nu vă aventurați la parcurgerea integrală a traseului, pentru că e aproape imposibil și nu veți rezista psihic”, spune Decebal Popescu. 

”Cei mai mulți fac pe etape, se comportă rațional. N-a îndrăznit nimeni până acum să facă traseul complet, cu excepția unui român care a vrut să înmatriculeze o mașină pe care o primise moștenire, dar și-a luat concediu fără plată două luni”, a mai spus Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
31 iulie 2024 13:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult