Turcul de la Olimpiadă va participa şi la Mondialele de Bormaşină de la Bucureşti

Faima pe care a dobândit-o la Olimpiada de la Paris i-a adus turcului Yusuf Dikeç o invitație la prestigioasele Mondiale de Bormașină de la București care vor avea loc la finalul acestei luni. El a fost însă avertizat că la București îl va aștepta o concurență mult mai serioasă decât la Paris.

„La Olimpiadă e o probă ușoară, la care pot participa până și copiii, pe când Mondialul de Bormașină e doar pentru bărbații adevărați”, spun organizatorii competiției de la București. „Una e să ții în mână un pistol de câteva sute de grame și cu totul altceva să ții cu o singură mână o bormașină de câteva kilograme.”

Tocmai de aceea, turcul va fi primit doar la proba mai ușoară, cea de bormașină simplă, fără percuție. „Neavând experiență, nu-l putem lăsa să intre în proba regină, cea în care folosești și percuția, că nu vrem să se accidenteze. Pentru a manevra cu o singură mâna o bormașină cu percuție ai nevoie de ani de experiență în spate, ani pe care turcul încă nu-i are”, au explicat organizatorii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
6 august 2024 07:32
Citește mai mult despre: bormasina olimpiada

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult